Hemma i huvudstaden dagen innan nyår

Har varit hemma lite mer än en vecka och det har varit riktigt skönt. Har hunnit göra nödvändiga saker som : tandläkaren och firsören. Hunnit träffa underbara vänner. Firat jul, midnattsmässa och träffat släkten. Hunnit köra bil har jag oxå gjort, skönt är det att åka omkring lite , går så mkt fortare än att ta buss. Även fast det egentligen är onödigt men. Dagarna flyter på ganska bra här hemma å jag sover som en stock varje natt, länge blir det.

Idag år planerna att jag ska träffa Emilie, åka pulka å träffa Malin. Vi får se hur det blir.

puss- imorgon är det nyrårafton. Om 2 dagar är det nytt år! CRAZY!


Volontärjul i Göteborg

Kom hit i fredags, ca en timma sen. Blev då upphämtad av två små snäll volontärer, Niklas och Louise. Vi drog oss till Liseberg och möttes där av ytterligare 9st underbara människor. Vi kollade på en massa och fick redigt med julstämning när vi gick blev tomtar, renar, snö och massa lampor. Kalla och nöjda åkte vi hem och hade en myskväll :)

Igår var den stora juldagen här nere ( eller uppe, eller jag vet inte vad jag ska säga om Göteborg ) Vi fixade en dörrdekoration, massa julmat för att inte tala om godis. Alla de andra rullade in efter varandra och vi hade en ritkigt bra dag. Vi åt å åt å åt. Myste med varandra, var på "sjung in julen" i Toleredskyrkan( Emmas arbetsplats) hade paketlek. Jag fick då 2 fina muggar å ett pepparkakshus. Muggarna får stanna här nere tills jag kommer och pepparkakshuset var tyvär i massor av delar.
När alla hade gått hem och vi hade städat undan allt njöt av av den underbara dagen och kunde sen sova gott..


puss

Malmö- Göteborg- Stockholm

Idag så åker jag till mina söta volontärer i Göteborg och stannar över helgen, blir huvudstaden på måndag med sällskap av några fina volontärer. Ikväll ska vi hinna gå på Liseberg och deras julmarknad. Sen blir det en liten julafton imorgon! Kommer bli en riktigt mysig helg.
På måndag kväll rullar tåget in på centralen i Stockholm där pappa ska hämta mig.

Kramar från ett vitt Malmö

Santa Lucia å så

Luciatåget i söndags gick väldigt bra å det var ju skönt. :) Men imorgon är de jag som står som lucia i det tåg som ska gå för personalen. Dvs vi nya går för de som jobbart längre. Jag har tom skrivit en egen vers :)

Som lucia jag kommer med ljus i min krona,
för att sprida fred och alla folk försona.
Ljusen som jag har i mitt hår,
symboliserar att jag brändes från huvud till tår.
Jag brändes på bål och de onda fick vinna,
de ville helt enkelt att jag skulle försvinna.
Mina ögon fick jag inte ha kvar,
för de ville se om jag häxa var.
Jag går i tåg med tärna, gosse, tomte och utan Mats( vår vaktmästare),
han har förhinder och kan inte vara på plats.
Vi lussar för er vi jobbar me,
hoppas ni gillar de.
Nu har jag fått stå och mala,
nu fortsätter vi sjunga och jag slutar tala.

God natt!


Årets julgran

Igår så var det dags för barnens julfest och vi väntade ca 200 pers, småbarn, stora barn och vuxna. Vi förberedde det sista innan det var dags att släppa in alla. Det vällde in folk och vid 15 började vi emd en liten andakt. Sen var det julfest med fika, dans runt gran med avslut med RAKETEN! sen var det dags för vår "show" . Tomteverkstad där jag hade den avgörande rollen som JULGRAN :P.. Sen var det godisutdelning till alla söta små barn :)
Vid 17 var det slut och vi röjde snabbt undan och vi kunde gå hem .. eller gå å handla. Lagade en till 2 pajer och chillade.

Idag gäller luciatåg kl 18, men vi ska öva så jag börjar ca 15.30. Så ska hinna fixa lite innan å få lite luft..

puss

Pläden är FÄRDIG!

12-15 var jag på stifts kansliet med Ulrika som är volontär I höganäs. VI spanade på de som jobbade där och fick reda på lite allt möjligt. Vi fick även ta en titt på biskopens rum, men hon var inte där.

Tåget gick sen till Malmö( åkte ett lila pågatåg till lund, öresundståg till Malmö). Gick till panduro, köpte tråd och 20 små fina rosor att sy in i plädens vita del.

VÄl hemma stickade jag klart och maskade av filten. SÅ det var färigt. Middag och pepparkaksbak med alla mina nya former. När allt var färdigt och diskat så satte jag igång med projekt: sy fast alla rosor.
Kan lova att jag nu sitter under en prinsesslik filt ! den är mestadels rosa med en naturvit kant. I den vita kanten har jag sytt in rosa rosor med gröna blad, underbart! De gav verkligen liv i filten !


Puss nu ska jag stänga ner och sova!
Ska försöka få till en bra bild på filten..de är inte lätt..

Snöänglar, flygande Jacob å Knäck

Idag så var det väldigt skönt att sova ut så det gjorde jag men vaknde redan 8.30 ändå för min kropp tyckte jag var utsövd då. Vaknar mans å tidigt så hinner man med en massa kan jag lova. Satt och stickade på min pläd innan jag pälsade på mig ordentligt, ville inte frysa. Tog sedan sopor och det som skulle återvinnas med mig och gav mig ut. Återvann allt och sen njöt jag av det friska ut och all snö så jag la mig och gjorde snöänglar, vilket görs för lite.

Off till affären och handla lite allt möjligt. Kom hem ganska så varm för hade både täckbyxor och täckjacka.
väl hemma har jag lagat Flygande Jacob å knäck å fixat till alla julkort som nu kan läggas på lådan :)

Nu gäller dusch, tvätt å laga middag ??

kram

Tivolis julmarkand..

Jobbade idag innan jag, Anna-karin coh Felicia tog tåget mot köpenhamn och Tivolis julmarknad. Jättefint var det med tomtar i mängder, snö och massa små bodar där man kunde köpa en massa saker. Jag kom hem med en godiskringla, ett hjärta med godis i och en snögubbsform. ( jag har ingen pepparkaksform som ser ut så)

Dagens paket: ansiktsmask med doft av karamell :)

När jag kom hem har jag rullat och stekt köttbullar :)

puss ikväll ska jag se idol och sticka på min pläd :)


puss


5 förlossningar, en massa snö och paketkalender

Kan lova alla att de är hektiskt här nere i Malmö. Började ju i måndags sticka på min pläd och en update kommer här: nu har jag stickat klart 2 nystan. Det som skulle bli ett projekt som helst skulle avara klart till sommaren, innan jag flyttar här ifrån men när man inte kan göra något annat så varför inte ta tillfället i akt och sticka på pläden så den kan värma mig redan denna vinter? Har nog stickat 30%redan :)

Tisdag, ondags och torsdag har jag spelat Maria i våra julvandringar och det har gått bra, har haft 2 olika män men fött om samma barn 5 gånger. Bra jobbat!

Snön fortsätter vräka ner här nere så det är koas, men jag har ju bara gångavstånd till jobbet och det kanske är tur? För någon måste ju vara här. Det är sjuktider här nere å (pepper,peppar) är jag frisk än å det är ju tur för vi har det stora luciarepet idag med en kantor som ligger hemma i sjukan.  Men det gick bra i tisdags då måste det gå bra idag med. Ska ju få hjälp underbart nog.

I helgen när Mälin och Jonna var här nere fick jag en paketkalnder som jag nu har öppnat 2 lådor på. Igår fick jag en pepparkaksform i form av en ängel å idag fick jag en julpyntsstjärna. Underbart! Sånt som jag inte har, harjag nu fått!

För er som inte vet harjag namnsdag idag. Hurra å grattis till mig!!!!



RSS 2.0